Van veter- tot fietsdiploma; mijlpalen in een kinderleven

De opvang, de peuterspeelzaal en de eerste schreden in de basisschool. Het zijn allemaal flinke stappen in een peuter- en kleuterleven. Maar er is meer. Zelfs de jongsten onder ons bouwen al een curriculum vitae op. Een meegroeiende rugzak als cadeau voor al die mijlpalen is zo gek nog niet.

 

Laten we eens beginnen met het eerste diploma dat meestal het veterdiploma betreft. Laat die klittenbandschoenen maar zitten, veteren is ineens niet ingewikkeld meer. Het is de periode dat kleuters hun zegje gaan doen en eigen keuzes willen maken. Voor ouders niet altijd een makkelijke periode als het gaat om de omgang met de jongste, maar het is tegelijkertijd een spannende periode waarin het kind zich enorm ontwikkelt.

 

Ineens wil het die bruine trui niet meer aan, maar kiest het voor een rode. Geen speld tussen te krijgen. Het kind dat zijn zinnen zet op een rugzak met insecten erop, krijg je dan ook niet aan de Pick & Pack rugzak met uilen. Niets mis mee, zo is het nu eenmaal.

 

Let op het gewicht van de rugzak

 

In zo’n geval is het louter nog aan de ouders om ervoor te zorgen dat die rugzak er komt en dat deze goed gedragen wordt. Goed gedragen wordt? Zeker. Een kinderrugzak is een geweldige manier om spulletjes in mee te dragen, maar volgens ergotherapeuten moet deze tas eigenlijk niet zwaarder zijn dan tien procent van het totale lichaamsgewicht van het kind. Een kinderrug is kwetsbaar en zou nooit te zwaar belast mogen worden.

 

Met een kwaliteitsrugzak van Pick & Pack ben je in ieder geval verzekerd van stevige en zachte schouderbanden die comfortabel dragen en een ergonomisch verstevigd rugpaneel. Het gewicht wordt goed over de rug verdeeld. Dat draagt wel zo veilig en comfortabel.

 

Het gaat niet om presteren, maar om begrijpen hoe je iets doet

 

Terug naar de mijlpalen in het jonge kinderleven. Een Pietendiploma treffen we in de Sinterklaastijd. In het voorjaar is daar een fietsdiploma of zelfs al een zwemdiploma en de kinderen die sporten willen nog wel eens een schaatsdiploma of gymdiploma behalen. Fantastisch leuk en een goede manier om het zelfvertrouwen van het kind een lekkere boost te geven. Hier gaat het niet zozeer om een prestatie, maar om kennis en kunde. Ineens snapt het kind hoe ‘het’ werkt. Hoe je veilig fietsen moet, een baantje zwemmen kunt en een koprol maakt op een gymmat.

 

In al deze gevallen is de rugzak onmisbaar, want daar worden de sport- en zwemspullen in mee genomen. En wie kan fietsen ontdekt het voordeel van de rugzak. Geen tas aan het stuur, maar veilig op de rug zodat het kind de handen vrij heeft en deze tijdig kan uitsteken bij het links- of rechtsaf slaan. Veilig, comfortabel en vooral leuk.

 

Heeft het kind een diploma in de wacht gesleept, dan is een nieuwe (grotere) rugzak cadeau doen helemaal zo gek nog niet. Denk eens aan een rugzak met tractoren erop. Of die vrolijke frisse birds backpack om mee te nemen naar school. Daar passen alle knuffels, schriftjes en spelletjes in. En moeten de handschoenen en de gymschoentjes mee, dan passen die er ook prima bij.