Regels voor het veilig dragen van een kinderrugzak

Waar moet een kinderrugzak aan voldoen? Het antwoord laat zich raden: deze moet er leuk uitzien, met een frisse kleur en een toffe print. Er is echter nog iets veel belangrijkers: de ergonomische kenmerken. Er zijn duidelijke adviezen voor het totale gewicht van een gevulde kinderrugzak en wat ervoor nodig is om deze veilig op de rug te dragen.

 

Kinderen kunnen altijd maar moeilijk kiezen. Een logeerpartijtje bij opa en oma en alles moet mee. De favoriete knuffel, maar ook die andere. Het nieuwe spelletje, de knikkerzak, de pyjama, een zakje drop, het favoriete paar sokken, de tandenborstel, et cetera. Het liefst zouden ze alles meenemen wat ze dagelijks op hun slaapkamer om zich heen hebben. Gevolg: hun kinderrugzak raakt overvol.

 

De rug en schouders van kinderen zijn kwetsbaar

 

Helemaal niet erg, maar het is wel oppassen met wat ze aan gewicht op hun rug meedragen. Volgens ergotherapeuten kunnen jonge kinderen maar beter niet te veel kilo’s op hun rug dragen omdat ze nog in de groei zijn. De kinderrug en schouders zijn daarom enorm kwetsbaar.

 

Ergotherapeuten adviseren schoolgaande kinderen niet meer dan tien procent van het totale lichaamsgewicht op hun rug met zich mee te dragen. Kinderen die al jong een rugzak dragen, kunnen ook maar beter op dat gewicht letten. Althans; hier lijkt een taak voor de ouders weggelegd.

 

Het betekent in de praktijk dat de rugzak het gewicht goed over de rug moet verdelen en daarom stevig en sterk moet zijn. Bovendien is het belangrijk dat de schouderbanden verstelbaar zijn en zacht aanvoelen. Op deze manier is het mogelijk de kinderrugzak helemaal passend te maken en stevig op en over de schouders vast te binden. Dat draagt het beste en comfortabel. Het kind moet niet hoeven ‘sjouwen’.

 

De kinderrugzak moet van een stevig materiaal zijn gemaakt

 

Als dan eenmaal al deze regels nageleefd zijn, is er nog maar één aspect waar de rugzak aan moet voldoen. Deze moet vooral leuk zijn. De kinderrugzak moet een lekker kleurtje hebben, een goeie print en van een stevig materiaal gemaakt zijn.

 

De kinderrugzakken van Pick & Pack voldoen aan al deze eisen. Denk aan gerecycled polyester en vegan leer. Met andere woorden: met het materiaal zit het wel goed. De Pick & Pack tassen zijn duurzaam.

 

De kleuren en prints zijn geweldig leuk en vaak in de basis is het design met de hand getekend. Dat maakt de print levendig en interessant voor de jongsten. Het is helemaal volgens hun belevingswereld ontwikkeld.

 

Pick & Pack kinderrugzak heeft ergonomisch verstevigd rugpaneel

 

Als voorbeeld nemen we de kinderrugzak met de muizenprint. De rugzak ziet er prachtig uit in zachte kleuren en met een geweldig mooie print van twee muizen met heerlijk grote oren. Terugkomend op dat gewicht; deze rugzak heeft een ergonomisch verstevigd rugpaneel wat betekent dat het gewicht goed over de rug wordt verdeeld en de kinderrug nooit te zwaar belast wordt.

 

De kinderrugzak met daarop de tractoren in een heerlijk heldere blauwe kleur, is van sterk polyester gemaakt en heeft eveneens een verstevigd rugpaneel en reflecterende verstelbare schouderbanden. Met een flessenhouder en naamlabel is dit een dijk van een tas voor de jongste kleuters.