Met een echte rugzak hoor je erbij

Als papa en mama gaan werken met een heuse rugzak om met daarin de laptop of tablet, wil je als kind niets liever dan er ook eentje dragen. Met je eigen spulletjes erin.  
Kinderen maak je blij met leuke spullen waar ze mee kunnen spelen. Een rugzak is geen speelgoed, maar wel een item waar de jongsten onder ons zich ineens groot mee voelen. Met een echte rugzak hoor je erbij. 
Dat laatste is een van de redenen waarom kinderen als een blok vallen voor een eigen exemplaar. Ze zien daar immers ook hun oudere broer of zus mee naar school gaan of hun ouders die een rugzak dragen naar het werk. Dat geeft ze een gevoel dat ze ook wat in de melk te brokkelen hebben en daarom mag er heus een kleine rugzak naast die grotere exemplaren aan de kapstok hangen. 
In de rugzak: knuffels, broodbakje, puzzel en pyjama
Of je ze nu al wel of niet naar school gaan, een kinderrugzak is een musthave. Een familiebezoekje en het speelgoed mee? Een vakantie en de knuffel mee? Naar de kinderopvang, de peuterspeelzaal of naar school? Een rugzak komt altijd enorm goed van pas en het is gewoon ontzettend leuk als het kind een eigen tas kan inpakken met persoonlijke spulletjes. Van knuffel tot broodbakje en van puzzel tot pyjama. Alles past erin.  
Over die inhoud gesproken. Ouders willen een rugzak voor het kroost die vooral goed draagt. Daar hebben ouders groot gelijk in, want de rug en de schouders van kinderen zijn kwetsbaar en die mogen in geen geval overbelast raken. 
Rugzak mag rug en schouders niet overbelasten 
Ergotherapeuten hebben daar een gouden regel voor bedacht. Een rugzak voor jonge kinderen en de schoolgaande jeugd kan maar beter niet zwaarder wegen dan tien procent van het totale lichaamsgewicht van het kind. Dat betekent dat de tas niet te zwaar beladen moet worden. Niet volproppen dus. De rugzak moet bovendien stevig op de rug zitten en goed om de schouders hangen. In dat geval zijn vorm en het materiaal waarvan de schouderbanden gemaakt zijn niet onbelangrijk. 
De functionaliteit en de vorm van een kinderrugzak vragen dan ook om een gedegen aanpak. In alle gevallen is het belangrijk dat het kind zich goed kan bewegen, ook met een rugzakje om. In grote lijnen betekent dit dat de vormgeving helemaal op kinderen wordt afgestemd. En dat daarna de details worden aangebracht die ook belangrijk zijn. Een Pick & Pack rugzak voldoet hieraan. Deze draagt in alle gevallen lekker en comfortabel. Zowel in S ofwel small als in het M kinderformaat.  
Pick & Pack rugzak bedrukt met panda's, bijen, hondjes en haaien
Dan volgt het design en de patronen die worden gebruikt voor onze Pick & Pack rugzakken. De keuze voor vervoersmiddelen als auto's, tractoren en raceauto's ligt natuurlijk voor de hand. Maar ook voor dieren hebben kinderen een zwak. Van panda's tot bijen en van hondjes tot haaien. Lekker stoer of lekker lief. Onze rugzakken zijn voorzien van alle mogelijke opdrukken. 
Het kind wil natuurlijk de leukste, vrolijkste en meest kleurrijke rugzak om zijn of haar schouders. Het liefst met de favoriete afbeelding erop. Wordt het die met de auto's, muisjes, haaien of pandaberen? 
Laat kinderen zelf hun Pick & Pack rugzak kiezen
En dan de kleur. Het gaat natuurlijk om kleuren die kinderen aanspreken. Denk aan diepblauw, zachtroze, mosgroen of felrood. Er is voor ieder kind een rugzak. Het is dan ook het leukste als de jongste kinderen zelf hun rugzak kunnen uitzoeken, want die kleuters weten wel raad met wat ze willen. Daar zijn ze zelfs niet makkelijk vanaf te brengen. 
Eén aspect moet hier nog genoemd, de duurzaamheid. Het is misschien niet direct een onderwerp waar de kids mee bezig zijn, alhoewel de jongsten soms al weten dat de plasticsoep in de oceaan moet verdwijnen. Het is in ieder geval een geruststellende gedachte dat de Pick & Pack rugzakken van gerecyclede petflessen zijn gemaakt. Bij de productie wordt er minder water gebruikt en de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Ook de leren onderzijde van sommige tassen is van vegan leer. In alle gevallen worden de Pick & Packs gecreëerd met respect voor het milieu, en met respect voor mens en dier.