Logeren is een feest, maar wat moet er allemaal mee in de rugzak?

Het is bijna kerstvakantie en dat betekent dat er weer heel wat logeerpartijtjes voor kinderen op de agenda staan. Het is harstikke leuk om bij opa en oma, een vriend of vriendinnetje of een oom en tante te logeren, maar wat moet je kind allemaal meenemen? Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste kinderrugzak.


Een logeerpartijtje hoort een echt feestje te zijn voor je kind. Je wil natuurlijk niet dat hij of zij midden in de nacht naar huis wil. Dat kan je nooit helemaal voorkomen, maar je kan er wel voor zorgen dat je kind alles bij zich heeft. Een mooie rugzak en alle spullen die voor je kind belangrijk zijn, daar kom je een heel eind mee. Door samen de spullen uit te zoeken creëer je enthousiasme.


Wat is de perfecte rugzak?
Je kan een rugzak kopen die eveneens voor school is bestemd, maar het is nog leuker om speciaal een rugzak voor logeren uit te kiezen. Op die manier kan je je kind voorbereiden op het logeren en er zo nu en dan over praten. Door dit te doen weet je kind wat hem of haar te wachten staat. Ook raakt je kind vertrouwd met het idee dat er binnenkort gelogeerd gaat worden.


Alles moet erin passen
Zoek een rugzak uit waar spullen in kunnen zoals een pyjama, toilettas, leesboek en schone kleding. En vergeet de knuffels niet! De favoriet moet sowieso mee. Daarnaast heeft jouw kind misschien behoefte aan iets wat hem of haar aan thuis doet denken. Dat kan een eigen kussensloop zijn, een handdoek of iets anders waar de geur van thuis aan zit. Een rugzak met een groot hoofdvak is voor een kind het handigste. Zo kan hij of zij de spulletjes snel terugvinden.


Zelfstandig op reis
Koop een tas waarvan je weet dat je kind hem zelf kan dragen. Dit is goed voor het zelfvertrouwen. Zo voelt je kind je groot en zelfstandig. Een Pick & Pack rugzak is comfortabel om te dragen doordat de schouderbanden gewatteerd en te verstellen zijn. Daarnaast zit er een extra riem op borsthoogte. Handig voor tijdens het fietsen of wandelen. Leuk detail is dat de kinderrugzakken van Pick & Pack een naamlabel hebben. Zo raakt de tas niet kwijt.


Kleuren en printen
Een kind is dol op kleuren en printen. Pick & Pack heeft een kleurrijke collectie kinderrugzakken. Wat past bij jou kind? Een tas met stoere haaien erop of een juist een schattige tas met poesjes en hondjes? Of ga je voor de kleurrijke vogels die zelfs als het regent je vrolijk maken?
Alle ontwerpen worden door de makers van Pick & Pack met de hand gemaakt. In een later stadium worden ze digitaal gemaakt. De ontwerpers van Pick & Pack weten hoe ze een glimlach op het gezicht van een kind moeten toveren en op die van hun ouders. Let overigens op de kleur die je uitkiest. Een kleur kan bepalend zijn voor je kind. Wellicht is je kind teleurgesteld als je niet zijn favoriete kleur tas koopt. Hou daar rekening mee.

Duurzame tas
Het is fijn dat de rugzakken van Pick & Pack van een goede kwaliteit gemaakt worden, want zo gaan ze lang mee en dat is duurzaam. Wist je dat de nieuwste collectie gemaakt is van gerecycled polyester en vegan leer? Dat is goed nieuws, want gerecycled polyester bestaat uit 100 % hergebruikte plastic waterflessen. Vergelijk je het met ander materiaal dan heeft dit materiaal een 75% lagere ecologische voetafdruk. De tassen zijn gemaakt met liefde en aandacht voor de natuur.


Heb vertrouwen
Nu je weet wat voor soort rugzak geschikt is voor logeren en wat je kan doen om je kind enthousiast te maken is er nog maar een wijs advies over. Heb vertrouwen in je kind. Negen van de tien keer gaat logeren goed en hebben ze het erg leuk. Bedenk wel dat er bij andere mensen andere regels gelden en dat je kind net even iets meer mag dan thuis.