Hoe kies je een duurzame rugtas voor je kind?

Gefeliciteerd! Jouw kindje is vier jaar en mag naar de basisschool. Tijd voor een kleuter rugzak. Natuurlijk is het leuk om jouw kindje er zelf eentje te laten kiezen, maar tegelijkertijd wil je er zeker van zijn dat de tas stevig is, duurzaam en geschikt voor jouw kind. Waar moet je zoal op letten?

Een praktische tas

Ten eerste moet een kinderrugzak handig in gebruik zijn. Dat betekent voldoende vakjes voor allerlei spulletjes. Daarbij moeten de ritsen van kwalitatief goed zijn, want een kind trekt hardhandiger aan de ritsen vergeleken met een volwassene. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een lunchtrommel, gymkleding, een drinkfles en een setje kleren. Hoe groot is zo’n tas dan? In ieder geval kleiner dan die van een volwassene, want een rugzak die veel te groot is, dat draagt niet lekker.

Lekker dragen

Over dragen gesproken. Een belangrijke voorwaarde is dat de rugzak perfect zit. Pick & Pack is een Zweeds merk met oog voor draagcomfort. De schouderbanden zijn gewatteerd en voor extra stevigheid tijdens het dragen zit er nog een borstriem tussen de schouderbanden. Zo blijft de tas tijdens alle avonturen netjes op de juiste plek zitten. Omdat kinderen in de groei zijn mogen ze niet teveel kilo dragen. Waar je op moet letten is dat een kind zo’n twintig procent van zijn eigen gewicht mag dragen. Is jouw kleuter bijvoorbeeld 20 kilo? Dan mag hij of zij ongeveer 4 kilo dragen.

Kies het juiste formaat

Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar bij Pick & Pack. Zo is er sinds eind oktober een XS formaat rugzak die geschikt is voor kleine kinderen. De modellen van zeven liter zijn meestal perfect voor peuters en die van tien liter zijn geschikt voor kinderen vanaf vijf of zes jaar.

Dierenprints van Pick & Pack

De makers van Pick & Pack willen kinderen graag blij maken. Er zit dan ook veel humor in de tassen. De collectie bestaat uit unieke kleuren en fantasierijke patronen. Voor een kind dat voor het eerst naar de basisschool gaat is alles nieuw. Hij of zij heeft tijd nodig om te wennen. Het is verstandig om de rugzak een tijdje van te voren al uit te zoeken, zodat jouw kind direct zijn of haar rugzak herkent op school. Is de tas net nieuw, dan heeft jouw kind wellicht moeite om de tas terug te vinden.

Bovendien is het leuk om samen een rugzak uit te zoeken. Wanneer je als ouder besluit er toch liever zelf eentje te kopen zoek dan een print uit die echt bij jouw kind past. Vaak is een kind dol op een bepaald dier. Bij Pick & Pack is volop keus uit dierenprints.

 


Duurzaamheid bij Pick & Pack

Het is belangrijk dat de rugzak een tijdje meegaat, dat is nou eenmaal een stuk duurzamer. Let er daarom op dat je de rugzak uit kan wassen. Een rugzak zet je vaak even op de grond neer waardoor wassen zo nu en dan echt nodig is. Uiteraard moet de rugzak ook tegen een stootje kunnen. Kinderen nemen niet altijd de tijd om hun rugzak netjes op te bergen. Meestal gooien ze hem gewoon ergens neer. Ze zijn nou eenmaal nog niet zo zuinig op hun spullen als een volwassene.

Bij Pick & Pack speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De nieuwste collectie van Pick & Pack is gemaakt van gereycled polyester en vegan leer. Het gerecyclede polyester bestaat uit 100 % hergebruikte plastic waterflessen. Vergelijk je het met ander materiaal dan heeft dit materiaal een 75% lagere ecologische voetafdruk. De tassen worden geproduceerd in Azie door een betrouwbare partner. De onderkant van de tassen is van vegan leer. Dit is een soort leer waarbij geen dierlijke producten worden gebruikt.