Een teckel is je beste vriend!

Al sinds 10 jaar hebben wij een teckel. Een standaard roodbruine Jip & Janneke teckel en zij heet Poes. Deze naam is ooit verzonnen door onze dochter die toentertijd 4 jaar was. Wij mochten van haar kiezen tussen de namen Sinterklaas en Poes en bedachten dat Poes toch wel iets gemakkelijker was om te roepen. Moet zeggen dat de mensen buiten toch wel raar opkijken als we “Poes, Poes kom hier” roepen, vandaar dat er een aantal verbasteringen zijn ontstaan zoals De Poet en Poetie. Ze gaat elke dag mee naar kantoor dus ondertussen is ze onze “company dog” geworden.

 

 

Waarom een teckel vraag je je misschien af? Naast dat we als vriendje voor onze andere hond, deze komt uit het asiel in Portugal, een kleine hond wilden hebben, houden we vooral van honden met karakter. En als een bepaald ras eigengereid is dan is dat wel de teckel. Aan de ene kant trekken ze zich nergens wat van aan, aan de andere kant houden ze enorm van knuffelen en willen graag alle aandacht. Alleen wel als het hun uitkomt, uiteraard.

 

Wat maakt een teckel zo speciaal? Of in ieder geval die van ons? Ze is enorm grappig.

Ze slaapt graag onder een deken, net als wij mensen. Soms komt ze, met de deken nog over haar heen, je gedag zeggen, dan lijkt ze net een koningin met een cape. Ze sleept, als ze zich heeft uitgerekt, met een achterpoten plat over de vloer, net alsof ze een zeehond is. Ze kan je heel doordringend aankijken alsof ze precies begrijpt wat je denkt. Doet alles, maar dan ook echt alles, voor eten. Eet ook alles, zelfs komkommer en wortel.

Wat ook heel grappig is, is dat ze als onze andere hond uit haar mand gaat onze Poes er snel in gaat liggen, pontificaal in het midden en zichzelf heel groot en lang maakt zodat je haar er bijna niet meer uit krijgt.

 

Door dit alles was het voor ons duidelijk dat er een teckel print in onze nieuwe collectie moest komen. Poes heeft ons geïnspireerd! Onze designster is met deze missie aan de slag gegaan en heeft prachtige tekeningen gemaakt van onze teckel, in verschillende houdingen, inclusief hondendrolletjes en met een leuke outfit.

 

 

We hebben in deze teckelprint twee modellen kinderrugzakken ontwikkeld, rugzak XS voor de kleinste kinderen vanaf twee jaar en een rugtas in maat S voor de kinderen die naar de kleuterschool gaan, vanaf vier jaar.

In beide kinderrugzakken zit een houder voor je drinkbeker, past uiteraard je lunchbox of fruithapje en in de binnenkant zit ook nog een klein ritsvakje om je kleine spulletjes in op te bergen. De Backpack S is iets groter en heeft nog een extra voorvakje.

De Wiener Backpack XS is verkrijgbaar in Denim blue en Leaf green en Backpack S zijn ook in Denim blue en Leaf green (army groen) verkrijgbaar.

 

Onze rugzakken zijn gemaakt met liefde voor de natuur. We gebruiken recycled polyester gemaakt van waterflessen. Daarnaast bestaat ons verpakkingsmateriaal ook van recycled materiaal. En onze rugzakken zijn op een mooie manier gemaakt en van een zeer goede kwaliteit zodat ze jaren lang mee kunnen gaan.

 

 

Op de fotoshoot was Poes er uiteraard ook bij en dat vond ze fantastisch. Vooral het gedeelte in het bos.